Ružičasta vina slavonsko-baranjskih vinara na Rose Festivalu u Villany-u

Jedanaestu godinu zaredom u živopisnom vinogradarskom mjestu Villany-u u mađarskoj Baranji početkom srpnja održava se Rose Festival. Tako su se i ovoga puta u, kako ga lokalpatrioti nazivaju „gradu vina“, 8. i 9. srpnja, rijeke ljubitelja ružičaste vinske kapljice slijevale villanyskim surducima. 

U sklopu bogatog festivalskog programa karnevalskog ugođaja s pratećom gastroponudom, atraktivnim „RoseMataronom“ i koncertom tamošnjih popularnih bendova, drugog su dana ovog tradicionalnog festivala u zajedničkom nastupu mađarskih i hrvatskih partnera na projektu „Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija“ (Wine Tour Across Borders), kao još jedna u nizu projektnih aktivnosti, bila predstavljena i rosé vina s naše strane Dunava. Tako su se prolaznici namjernici tog ugodnog srpanjskog subotnjeg poslijepodneva u našoj Chill-zoni na Trgu Diófás mogli uz zabavne igre osvježiti besplatnom degustacijom ružičastih vina slavonsko-baranjskih vinara iz Suze, Aljmaša i Erduta. 

I ova je promocija kroz EU Interreg projekt prekogranične suradnje, čiji je nositelj Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, organizirana u suradnji s partnerima – Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i, u ovom slučaju domaćinima, mađarskom neprofitnom udrugom Tenkes Borvidékfejlesztő.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content