Ravnateljica HAPIH-a kao izaslanica ministrice Marije Vučković na otvorenju jednog od najvećih dječjih vrtića u Virovitičko-podravskoj županiji

Novootvoreni vrtić u naselju Suhopolje istoimene općine u Virovitičko-podravskoj županiji, ukupne površine oko 1.500 četvornih metara, može primiti 116 mališana u dobi od 1. do 7. godine. Na svečanom otvorenju od visokih uzvanika bili su nazočni saborski zastupnik Josip Đakić, u svojstvu izaslanice ministrice poljoprivrede Marije Vučković dr.sc. Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.  

„Ovakvi projekti su zalog za bolju budućnost i stoga mi je posebno zadovoljstvo biti danas ovdje s vama te ovom prilikom čestitati Općini Suhopolje i Virovitičko-podravskoj županiji na završetku ovog projekta. Otvaranjem vrtića stvaraju se i nužni preduvjeti za poboljšanje demografske slike i zadržavanje mladih obitelji što će se, vjerujem,  pozitivno odraziti na razvoj lokalne zajednice“, rekla je na otvorenju novog dječjeg vrtića ovdje u Općini Suhopolje dr. sc. Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) pozdravivši okupljene uzvanike kao izaslanica ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Izgradnjom su poboljšani uvjeti rada za 11 stalno zaposlenih osoba Dječjeg vrtića Suhopolje te je stvorena osnova za zapošljavanje tri nova djelatnika vrtića. 

„Kroz Mjeru 7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima Programa ruralnog razvoja ulažemo značajna sredstva u osiguranje kvalitetne komunalne i društvene infrastrukture i tako učiniti ruralna područja  ponovno poželjnim mjestima za život i rad“, istaknula je ravnateljica Sokolić. 

Vrijednost ugovorenih projekata iz Programa ruralnog razvoja RH u Suhopolju iznosi više od 60 milijuna kn, pri čemu je do sada isplaćeno oko 54 milijuna kn. Nadalje za izravna plaćanja i tržišne mjere je poljoprivrednim proizvođačima s područja Općine Suhopolje do sada isplaćeno više od 151 milijun kn.    

„Promatrajući projekte koji su iz Programa ruralnog razvoja realizirani na području Virovitičko-podravske županije vidi se snažan fokus na razvoju poljoprivrede i gospodarstva, te svjedočimo napretku ulaganja u kontinentalni turizam. Vrijednost do sada isplaćenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja u Virovitičko-podravskoj županiji iznosi oko 980 milijuna kn, pri čemu ukupna vrijednost ugovorenih projekata iznosi oko milijardu i 146 milijuna kn“, navela je ravnateljica Sokolić. 

Zbog posljedica pandemije, kao i agresije na Ukrajinu, situacija na tržištu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda je izazovna. Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu prate stanje na tržištu repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, kao  i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te reagiraju promptno sukladno stanju i nadalje će  bez odgode podupirati domaće poljoprivredne proizvođače i stanovnike ruralnih područja.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content