Prijavite se na 6. međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ s partnerima organizatori su 6. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, te će biti domaćini brojnim znanstvenicima i stručnjacima iz područja ruralnog turizma.  Kongres će se održati od 10. do 13. travnja 2024. godine, u Hotelu Le Meridien Lav u Splitu.

Ovogodišnji kongres o ruralnom turizmu činit će osam velikih tematskih cjelina, kao i njihove sub-teme. Tijekom Kongresa bit će održani i brojni paneli, okrugli stolovi i radionice, a očekuje se više od 300 sudionika iz više europskih zemalja. Nezaobilazni dio Kongresa bit će posjet ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije. Jedan od partnera Kongresa i ove godine je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Organizatori ističu kako je na 5.međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu održanom u Cavtatu, zaključeno, između ostaloga, kako je ruralni turizam značajan čimbenik reaktivacije prirodnih resursa koji pomažu očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda te pomaže ruralnim krajevima ostvariti održivi razvoj.

Treba naglasiti da Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ već gotovo 25 godina aktivno radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske te posebice na ruralnom turizmu i njegovim posebnim oblicima. Organizirali su više od 300 stručnih i edukativnih seminara, više međunarodnih i nacionalnih konferencija i stručnih skupova, te do sada četiri međunarodna znanstveno-stručna kongresa o ruralnom turizmu.

Pridružite se u dinamičnim raspravama i razmjeni znanja o sadašnjosti i budućnosti ruralnog turizma u Hrvatskoj, kao i u široj regiji.

Prijaviti se možete na poveznici ili na službenoj stranici kongres.klubselo.hr

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content