Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo posjetili Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo HAPIH-a

Slijedom dugogodišnje i uspješne suradnje u vinarskom i vinogradarskom sektoru Republike Hrvatske s Republikom Kosovo te u okviru Izjave o namjeri obnove suradnje na stručnoj razini između Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH)  i Odjela za vinogradarstvo i vinarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo u prostorijama Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo HAPIH-a održani su dvodnevni sastanci.

U ime ravnateljice HAPIH-a goste su 3. svibnja 2023. godine primili zamjenik ravnateljice izv. prof. dr. sc. Krunoslav Karalić, voditelj Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo dr.sc. Ivan Prša i rukovoditeljica Odjela za autentične proizvode CVVU-a dr.sc. Ivana Vladimira Petric. S gostima Bekim Hoxhom (Departamenti për Vreshtari dhe Verëtari) i Ylber Kuqijem (Shef Divizioni i Verëtarisë) razgovarali su o usklađivanju postojećih zakona i pravilnika s Europskom legislativom u sektoru vinogradarstva i vinarstva te razmijenili iskustva u provedbi zakona i pravilnika u području vinarstva, vinogradarstva i jakih alkoholnih pića, kao i iskustva u provedbi i pripremi specifikacije proizvoda koji se stavljaju na tržište.

U okviru programa posjeta, gostima je upriličen i sastanak s Tomislavom Panenićem, direktor udruge Graševina Croatica i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content