Poziv na Izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

U svrhu podizanja svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane, Ministarstvo poljoprivrede ove godine u suradnji s osnovnim i srednjim školama odabranim na Javnom pozivu organizira edukativnu Izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane.

Na Izložbi će se moći pogledati učenički radovi na temu sprječavanja otpada od hrane te saznati koliko se hrane baca, gdje sve nastaje otpad od hrane i kakve sve negativne utjecaje ima na okoliš i klimu, kao i to kako svaki potrošač može utjecati i smanjiti otpad od hrane u kućanstvu, kupovini i restoranu.

Svi zainteresiran pozvani mogu posjeti Izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ u četvrtak 28. rujna 2023. godine, od 10:00 do 20:00 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content