Potpisani ugovori između HAPIH-a i četiri Središnja saveza hrvatskih uzgajivača

Hrvatska agencija za poljoprivredu hranu (HAPIH) u petak, 6. rujna 2019., u sklopu 27. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, u prostorima Velike sajamske dvorane, svečano je potpisala Ugovore o provedbi specifičnih tehničkih aktivnosti u upravljanju uzgojnim programom sa četiri Središnja saveza uzgajivača Republike Hrvatske.

Ugovore sa HAPIH-om potpisali su predstavnici: Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM), Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH), Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza (HSUOK) i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS).

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković, koja je nazočila svečanom činu potpisivanja, navela je kako je Ministarstvo poljoprivrede odlučilo u punoj mjeri aktivirati tzv. institut treće strane i na taj način pomoći uzgajivačima, odnosno omogućiti im korištenje usluga agronomske i veterinarke struke u postupku uzgoja domaćih životinja.

Ravnatelj HAPIH-a, doc.dr.sc. Dugalić je zahvalio Savezima što su odabrali Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu, kao treću stranu, i tako potvrdili da su prepoznali najviše međunarodne standarde koje HAPIH primjenjuje u svom svakodnevnom radu.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content