Potpisan ugovor o davanju na korištenje zemljišta za pokušalište agruma

Na temelju Sporazuma o suradnji na daljnjem razvoju proizvodnje odnosno unaprjeđenju uzgoja agruma u dolini Neretve danas su, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu doc. dr. sc. Darja Sokolić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić potpisali Ugovor o davanju na uporabu zemljišta na kojem će biti pokušalište za agrume.

„Ovim ulazimo u sljedeću fazu realizacije ovog hvalevrijednog projekta u kojem ćemo, kroz podizanje pokusnih nasada agruma te primjenu suvremenih tehnologija uzgoja, utvrditi tehnološke parametre za unapređenje kvalitete i produktivnosti proizvodnje ovih iznimno značajnih voćnih vrsta, kako za Dubrovačko-neretvansku županiju, tako i za cijelu Hrvatsku,“  rekla je Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a.

Župan Dobroslavić je izrazio zadovoljstvo što je ovaj značajan korak, davanje zemljišta na uporabu, realiziran u pravo vrijeme čime je ostvaren osnovni preduvjet da se u optimalnim agrotehničkim rokovima mogu odraditi sve potrebne pripremne aktivnosti za proljetnu sadnju. 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content