Potpisan sporazum o suradnji HAPIH-a i Dubrovačko-neretvanske županije s ciljem razvoja proizvodnje agruma

U nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković,  ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić potpisali su Sporazum o suradnji za projekt pokušališta za mandarine i druge agrume.

‘Moram istaknuti svoje zadovoljstvo projektom pokušališta i uspostavom Centra za agrume u dolini Neretve. Riječ je o pokusnim nasadima agruma na kojima će se, uz pomoć znanosti te struke, testirati sorte, kao i nove tehnologije i tehnike. Dolazit će se do utemeljenih zaključaka u svrhu proizvodnje i trženja agruma, i na kraju konkurentnosti neretvanskih agruma koji čine najveći dio, odnosno više od 90 posto hrvatske proizvodnje’, istaknula je ministrica Marija Vučković prilikom potpisivanja.

Župan Nikola Dobroslavić iskazao je zahvalnost Ministarstvu poljoprivrede na podršci u svim važnim projektima za Dubrovačko-neretvansku županiju u kojoj je, nakon turizma, poljoprivreda najvažnija gospodarska grana.

‘Obaveza Dubrovačko-neretvanske županije je pronaći zemljište i sredstva, a HAPIH će osigurati stručnu komponentu, to jest odabir i testiranje novih sorti te preporuku proizvođačima što saditi u budućnosti. Ministarstvo poljoprivrede, kako smo dogovorili, nosit će financijska sredstva za izgradnju budućeg Centra za agrume’, rekao je župan.

Ravnateljica HAPIH-a Darja Sokolić zaključila je kako je potpisani sporazum s Dubrovačko-neretvanskom županijom temelj za napredak suradnje u cilju razvoja proizvodnje agruma u ovom području.

Izvor fotografija: Dubrovačko-neretvanska županija

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content