Posjet delegacije Kazahstana HAPIH-u

Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu, Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda, posjetila je  stručna delegacija Republike Kazahstan, koju je predvodila Isaeva Gulmira, zamjenica ministra poljoprivrede Republike Kazahstan.

Stručna delegacija Republike Kazahstan, u sklopu studijske posjete, boravila je u Hrvatskoj, od 30. rujna do 4. listopada 2019., u organizaciji Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO). Tema studijske posjete bila je razmjena informacija i iskustava u području mljekarstva, stočarstva, kontrole kvalitete i sigurnosti hrane. 

U sklopu posjeta Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, prisutne je  pozdravio voditelj Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda, Ivica Vranić, struč.spec.ing. agr., koji je ujedno predstavio djelatnosti Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i  Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda. Stručna delegacija Republike Kazahstan, bila je vrlo zainteresirana za upoznavanje načina kojima je Republika Hrvatska uspjela postići visoke standarde kvalitete i sigurnosti mlijeka, kao i načina  provođenja sustava kontrole kvalitete mlijeka. Nakon obilaska Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka i Laboratorija za kontrolu kvalitete stočne hrane i meda, sudionici stručne delegacije bili su vrlo zadovoljni viđenim sustavima kontrole kvalitete i sigurnosti hrane, koji se provode u Republici Hrvatskoj.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content