Počele pripreme za ovogodišnji Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Učenici prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske dobit će med u Nacionalnoj staklenci sa zaštićenim znakom Med hrvatskih pčelinjaka Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Nacrt prijedloga Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu, je upućen u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću koje je otvoreno do 7. ožujka ove godine (na poveznici), javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka, za koji je u okviru Državnog proračuna osigurano 1.300.000,00 kuna, bit će organiziran na dan obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenici prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske dobit će med u Nacionalnoj staklenci sa zaštićenim znakom Med hrvatskih pčelinjaka Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, kako je i propisano Pravilnikom o nacionalnoj staklenci za med hrvatskog podrijetla.

Kroz ovaj se projekt educiraju djeca i njihovi roditelji o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, te jača svijesti o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Istovremena promocija meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima pridonijet će boljem tržišnom pozicioniranju hrvatskih pčelara, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

U četiri godine održavanja Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 142.840 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 775 pčelara.

Više ovdje.

Izvor foto: Ministarstvo poljoprivrede

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content