Otvoren je 26. Viroexpo

Više od 500 izlagača okupilo se na 21 tisuću kvadrata tradicionalnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo kako bi predstavilo svoje proizvode i usluge zainteresiranim poljoprivrednicima, obrtnicima i poduzetnicima. Sajam se održava cijeli vikend, od 17. do 19. veljače.

Viroexpo je i ove godine otvorio predsjednik vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, a uz Vladu RH, pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma.

Jedan od izlagača je i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Na HAPIH-ovom štandu predstavit će se aktivnosti i projekti u poljoprivredi i sigurnosti hrane koje provode njegovi specijalizirani centri. Poseban je naglasak stavljen na promociju sustava označavanja Hrana s hrvatskih farmi i polja – čiji su prepoznatljivi znakovi potrošačima pouzdan putokaz do domaćeg proizvoda. Prvi dan štand je posjetio ministar regionalnog razvoja i EU fondova, Šime Erlić.

U sklopu trodnevnog programa uz brojne prigodne sadržaje (izložbe, ocjenjivanja, degustacije…) održat će se i zanimljiva stručna predavanja. HAPIH u subotu s početkom u 11 sati organizira Okrugli stol Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju s posebnim osvrtom na tlo, voćarstvo i stočarstvo tijekom kojega će se odviti dvije panel rasprave: Optimizacija gospodarenja tlom i prilagodba agroekosustava i agrotehničkih mjera klimatskim promjenama (projekt „AGROEKOTEH“), Genetska otpornost jabuke na toplinski i sušni stres uz formiranje preporučenog sortimenta za kontinentalnu Hrvatsku (projekt  „APPLERESIST“). Na panelima će sudjelovati stručnjaci iz HAPIH-ovog Centra za voćarstvo i povrćarstvo, dr. sc. Tvrtko Jelačić, dr.sc. Predrag Vujević, potom Hrvoje Hefer, dr. sc. Danijela Rašić i Milena Andrišić iz Centra za tlo te dr. sc. Drago Solić iz Centra za stočarstvo.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content