Otvoren izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini – proglašenje nagrađenih na Agrorocks-u

Informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i ove godine organiziraju izbor najbolje ruralne fotografije RuralFoto kao svojevrsnu uvertiru u konferenciju AgroRocks 2024. koja će se održati 4. listopada u Osijeku.

„Vrijeme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su dio agrarne baštine. To je prilika da fotografirate svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!“, poručuju iz Agrokluba i pozivaju sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i raznovrsnosti domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora  #RuralFoto+ hashtag kategorije treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba do 23. rujna ove godine.  Detalje za nominiranje fotografija provjerite u pravilima izbora. Pobjednici svake kategorije osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 eura, a fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. listopada 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks, koja će ove godine obrađivat teme poput proizvodnje hrane novim tehnologijama, te razvoj poljoprivrede na zdravijim osnovama. 

Uz organizatore, Agroklub i DANH, partneri ovogodišnjeg AgroRocks-a su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, te Hrvatska poljoprivredna komora.

U sklopu konferencije održat će se prezentacije, paneli i umrežavanje na kojima će biti nazočni proizvođači hrane, poduzetnici, regulatori, tehnološka scena i znanstvena zajednica. Očekuje se više od tristo sudionika koji će sudjelovati u raspravama o novim rješenjima i modelima za brži razvoj poljoprivrede u najvažnijim sektorima: žitarice i uljarice, meso i mlijeko, voće i povrće, s naglaskom na IT rješenja i što umjetna inteligencija donosi (ili odnosi) domaćem agraru. Konferencija je mjesto transfera znanja i novih vizija koje mijenjaju budućnost poljoprivrede, poručuju organizatori pozivajući sve zainteresirane da na vrijeme osiguraju ulaznice i budu dio revolucije poljoprivrede!

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content