Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s Hrvatskom mljekarskom udrugom 3. lipnja ove godine organizira Okrugli stol: Mlijeko u svakodnevnoj prehrani – znanjem do samodostatnosti, konkurentnosti i održivosti u proizvodnji, preradi i potrošnji mlijeka, u povodu Svjetskog dana mlijeka.
Organizatori ističu kako je okrugli stol je otvoren za javnost te pozivaju sve zainteresirane da 3. lipnja dođu u vijećnicu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (Franje Kuhača 18) u 11 sati.
Renomirani će domaći znanstvenici i stručnjaci, među kojima su i Danijela Stručić iz HAPIH-ovog Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda te Martina Pavlić iz HAPIH-ovog Centra za sigurnost hrane, razmijeniti najnovija saznanja o zanimljivim temama iz različitih područja vezanih zajedničkim nazivnikom – mlijekom. Tako će, između ostaloga, biti više riječi o proizvodnji, preradi i potrošnji mlijeka; o tome kakva je kvaliteta domaćeg mlijeka; zašto kupovati proizvode s oznakom “Mlijeko hrvatskih farmi”; prehrambenoj i zdravstvenoj vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda; funkcionalnim mliječnim proizvodima; mitovima i zabludama o mlijeku i mliječnim proizvodima i dr.
Izvor naslovne foto: Pixabay