Održano regionalno ocjenjivanje senzorne kakvoće vina za regiju Bregovita Hrvatska

Centar za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH)  organizirao je 17. svibnja ove godine regionalno ocjenjivanje senzorne kakvoće vina. Kontinuitet suradnje s regionalnim udruženjem proizvođača, Udrugom vinara i vinogradara „Bregovita Hrvatska“, u skladu sa Zakonom o vinu (NN 32/2019),  potvrđen je održavanjem komisije za organoleptično ocjenjivanje vina i drugih proizvoda na razini regije Središnja bregovita Hrvatska. Komisija je održana u srcu regije, u Zagrebu, u akreditiranom laboratoriju za senzorna ispitivanja u Centru za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo HAPIH-a. Komisiju je vodila Izv. prof. dr. sc. Ana-Marija Jagatić Korenika, uz tajnicu Ivnu Linke, dipl. ing. iz laboratorija i tehničku podršku Nine Cecić Vidoš. Regionalan pristup u radu značio je i regionalno podrijetlo uzoraka i regionalne ocjenjivače, a to su ovaj put bili: mr. sc. Marija Koščević, Nataša Puhelek Puština, dipl. ing., mr. sc. Franjo Francem, Mladen Forko, dipl. ing. i Mirko Batušić, dipl. ing.

Detaljna senzorna analiza uzoraka, vanjskog izgleda (bistroće i boje), te mirisa i okusa, provedena je kod ukupno 47 uzoraka mirnih vina.

Izvor foto: Pixabay

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content