Održano ocjenjivanje vina iz regije Slavonija i Hrvatsko Podunavlje

Senzorno ocjenjivanje vina i voćnih vina iz vinogradarske regije Slavonija i Hrvatsko Podunavlje održano je 24. travnja u Osijeku, u regionalnom uredu Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). 

Komisija je organizirana u suradnji s organizacijom proizvođača „Graševina Croatica“ te je okupila senzorne ocjenjivače i prikupila vina iz spomenute regije. Ocjenjivači Zrinka Vinković Jergović, Ivana Nemet, Marijana Škiljo, Ivica Perak i Mladen Papak, uz podršku doc. dr. sc. Josipa Mesića, Ivne Linke, Marte Mikulić i nadzor dr. sc. Ivane Alpeza ocijenili su 48 uzoraka vina zaštićenih oznakom izvornosti Slavonija i Hrvatsko Podunavlje.

Uz poštivanje standarda rada koji osiguravaju vrhunsku i pouzdanu senzornu analizu, prepoznatu na nacionalnoj i međunarodnoj razini, ovo regionalno ocjenjivanje je na navedenoj lokaciji po prvi puta provedeno korištenjem digitalne platforme.

Naslovna fotografija: Freepik

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content