Održano ocjenjivanje vina i voćnih vina iz regije Slavonija i Hrvatsko Podunavlje

Regionalno senzorno ocjenjivanje vina i voćnih vina iz vinogradarske regije Slavonija i Hrvatsko Podunavlje održano je 7. ožujka u Kutjevu, u ispostavi regionalnog ureda Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Komisija je organizirana u suradnji s regionalnom organizacijom proizvođača „Graševina Croatica“ te je okupila senzorne ocjenjivače i prikupila vina iz spomenute regije..

Ocjenjivači Ivana Raguž, Zrinka Vinković Jergović, Ivica Perak, doc. dr. sc. Josip Mesić i Miodrag Hruškar, uz podršku dr. sc. Ivane Alpeza (predsjednice), Ivne Linke (tajnica) i Marte Mikulić (regionalni ured), ocijenili su 37 uzoraka vina zaštićenih oznaka izvornosti Slavonija (24) i Hrvatsko Podunavlje (13).

Uz poštivanje standarda rada koji osiguravaju vrhunsku i pouzdanu senzornu analizu, prepoznatu na nacionalnoj i međunarodnoj razini, ovo regionalno ocjenjivanje je provedeno korištenjem digitalne platforme, slijedeći primjer središnjeg laboratorija u Zagrebu.

Izvor naslovne foto: Freepik

Ocjenjivačka komisija i tehnička podrška

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content