Održano 28. međunarodno savjetovanje KRMIVA 2023

U Opatiji je od 31. svibnja do 2. lipnja 2023. godine održano 28. međunarodno savjetovanje KRMIVA 2023, u organizaciji Krmiva d.o.o iz Zagreba. Na savjetovanju  su bile obuhvaćene teme vezane uz hranidbu domaćih životinja, tehnologiju proizvodnje krmnih smjesa kao i ostale teme vezane uz animalnu proizvodnju. Na savjetovanju je sudjelovalo više od 200 stručnjaka koji su pokazali svoj rad kroz 70-ak usmenih prezentacija ili postera.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu sudjelovala je s dvije predstavnice iz Centra za sigurnost hrane. Prvi dan predavanje ispred grupe autorica (Hengl, Petrić, Gross-Boškoviće) pod nazivom „Mogućnosti smanjivanja bacanja hrane njenim korištenjem kao hrane za životinje“ održala je dr. sc. Brigita Hengl. Zadnji dan predavanja, također ispred grupe autora (Gross-Bošković, Kralik, Košević, Radišić, Galović, Petrić, Margeta), prikazan je rad „Utjecaj brašna crne vojničke muhe na tehnološka svojstva mesa pilića“,  a predavanje je održala Andrea Gross-Bošković, dipl.ing.preh.teh. i bioteh..

Oba predavanja potaknula su interes sudionika koji su se zanimljivim komentarima i pitanjima uključili u raspravu nakon održanih predavanja. Osim toga, oba predavanja predstavljaju potporu kampanji „EU bira sigurnu hranu“ koju provodi HAPIH, a koju je inicirala Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u dvije od tri ovogodišnje glavne teme: Bacanje hrane i Nova hrana.

Izvor naslovne fotografije: Freepik

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content