Održana redovna godišnja skupština Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH)

Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH) održala je 27. veljače 2020. godine u Đakovu redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini je bilo sedamdesetak uzgajivača-delegata i gostiju. Od gostiju skup su pozdravili pomoćnik ministrice poljoprivrede doc.dr.sc. Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić i prof.dr.sc. Pero Mijić ispred Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Nakon uvodnih riječi, usvajanja dnevnog reda i pozdravnih govora, predsjednik Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda Branko Kolak iznio je izvješće o aktivnostima SUHUH-a u 2019. godini  i plan rada Saveza za tekuću godinu. Nakon izvješća predsjednika SUHUH-a, pomoćnik ministrice poljoprivrede doc.dr.sc. Zdravko Barać održao je prezentaciju pod nazivom „ Mjere Ministarstva poljoprivrede u sektoru govedarstva“.  Davor Pašalić podnio je skupu  financijsko izvješće Saveza za 2019. godinu i financijski plan Saveza za 2020 godinu. Prezentaciju o provedbi uzgojnog programa kao i nove aktivnosti i usluge koje HAPIH pruža uzgajivačima predstavio je dr.sc. Zdenko Ivkić.

Nakon održanih izvješća i prezentacija, na  skupštini se načela tema o problemima u mljekarskom sektoru, od pada brojnog stanja goveda u RH te  niske otkupne cijene mlijeka. Pomoćnik ministrice doc.dr.sc. Zdravko Barać   napomenuo je da se radi na novoj strategiji u poljoprivredi i da se iskreno nada da će se uzgajivači u manjoj mjeri sretati s gore navedenim problemima, jer je svima u interesu da jedna od glavnih grana stočarstva ima obećavajuću i sigurnu budućnost.

Naposljetku je uslijedila  prezentacija pod nazivom „ Aktualno stanje u mliječnom sektoru“ koju je održao dr.sc. Drago Solić. U prezentaciji je prikazano detaljno stanje  mliječnog sektora  Republike Hrvatske kao i  Europske unije, od brojnog stanja krava, kretanja otkupa mlijeka u EU, o proizvodno vezanim potporama za mliječne krave te kretanju prosječne cijene mlijeka.

Na kraju rada, Skupštini se obratio predsjednik SUHUH-a Branko Kolak te se zahvalio delegatima i gostima što su se odazvali u tako velikom broju te  obećao uspješan i učinkovit rad SUHUH-a u budućnosti.

Prezentacije sa redovne godišnje skupštine možete pogledati ovdje:

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content