Održana godišnja skupština Hrvatske udruge rasadničara

Članovi Hrvatske udruge rasadničara okupili su se u utorak, 28. studenog 2023. godine u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u Osijeku, točnije u prostorijama Centra za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Brijestu, na redovitoj godišnjoj skupštini. Uvodnu riječ održao je Mato Volarević, potpredsjednik Udruge.

Goste je u ime ravnateljice doc. dr. sc. Darje Sokolić pozdravio pomoćnik ravnateljice i voditelj Centra za sjemenarstvo i rasadničarstvo dr. sc. Goran Jukić.

Kristina Horvat Budimir dipl. ing. prezentirala je proizvodnju voćnog i loznog sadnog materijala za 2022 i 2023 godinu. U ovoj godini za voćne sadnice imamo 68 aktivnih dobavljača sadnog materija te je prijavljeno ukupno 2.573.524 komada voćnih sadnica. Kod loznih cijepova imamo 14 aktivnih dobavljača sadnog materija te je prijavljeno ukupno 1.719.718 komada loznih cijepova.

Skupštini je prisustvovao Ivica Delić dipl. ing., načelnik Sektora fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede koji je prezentirao zdravstveno stanje rasadnika, Program Nadzora nad štetnim organizmom bakterijske paleži (Erwinia amylovora (Burill) Winslow Etal.) te stanje matičnih nasada vinove loze.

Na Skupštini je podnesen izvještaj o radu Udruge, podnesen je prijedlog visine godišnjih članarina te financijsko izvješće za 2023. godine i financijski plan za narednu godinu.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content