Održana 21. Izložba rasplodnih grla istarskog goveda

Na sajamskom prostoru u Višnjanu 28. srpnja 2019. godine održana je 21. Izložba rasplodonih grla istarskog goveda. Izložbu je u sklopu pučke fešte „Mandalenjina“ organizirao Savez uzgajivača istarskog goveda. Suorganizatori izložbe bili su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije, Agencija za ruralni razvoj Istre i Općina Višnjan. 

Na izložbi su predstavljene tri kolekcije (junice, krave i bikovi) istarskog goveda. Uzgajivači su s posebnom brigom pristupili pripremi svojih grla za izložbu, pa stručni ocjenjivački žiri  u sastavu Neven Rimanić, Alfredo Jedrejčić i Ivanka Bervida, nije imao ni malo lak posao.

Prvu nagradu u sve tri kategorije dodjelio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu dr.sc. Ezio Pinzan, drugu nagradu ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu dodjelila je dr.sc. Ivana Čandrlić-Dankoš, a treću nagradu ispred općine Višnjan dodjelio je načelnik općine Angelo Mattich. 

U kategoriji junica najbolje ocjenjena grla su u vlasništvu : Danijele Paškvalić, Pto Matteo i Aleksandra Udovičića. U kategoriji ostalih krava  najbolje ocjenjena grla su u vlasništvu: Danijele Paškvalić, Mario Gašparini i Kristina Capolicchio. U kategoriji bikova najbolje ocjenjena grla su u vlasništvu: Emil Rojnić, Mario Gašparini i Pto Matteo. Šampionsko grlo je u vlasništvu Mario Gašparini. Predsjednik Saveza uzgajivača istarskog goveda Aldo Štifanić uručio je zahvalnice članovima žirija, koji već čitav niz godina sudjeluju u ocjenjivanju.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content