Održana 1. ovogodišnja regionalna komisija za senzorno ocjenjivanje vina

Senzorno ocjenjivanje vina i voćnih vina na regionalnoj razini jedna je od brojnih aktivnosti Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Tako je 27. veljače, u Odjelu za senzorna ispitivanja na zagrebačkoj lokaciji Gorice 68b, održana prva ovogodišnja regionalna komisija, ovoga puta za regiju Središnja bregovita Hrvatska.
Komisija je organizirana u suradnji s regionalnom organizacijom proizvođača okupljenom u udrugu Bregovita Hrvatska, sukladno propisanim standardima.
Svi ocjenjivači koji su sudjelovali predstavljaju navedenu regiju te su pod vodstvom predsjednice komisije, izv. prof. dr. sc. Ana-Marije Jagatić Korenike, ocijenili 48 uzoraka. Svi uzorci koji su ocjenjivani, proizvedeni su, dakako, unutar regije Središnja bregovita Hrvatska.
Izvor naslovne fotografije: Unsplash

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content