Održan redoviti godišnji sastanak nadzornika za soju i kukuruz

U Centru za sjemenarstvo i rasadničarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu u petak 19. srpnja 2019. godine održan je redoviti godišnji sastanak nadzornika za soju i kukuruz. Sastanak je obvezan za sve licencirane nadzornike za soju i kukuruz.

Na sastanku je prezentirana proizvodnja sjemenskih usjeva soje i kukuruza u RH i certificirane količine sjemena za tržište EU i treće zemlje OECD – a, a jedna od tema bila je upoznavanje sa stanjem sjemenarstva u EU. Nadzornici su razmijenili iskustva o  nadzoru sjemenskih usjeva soje i kukuruza te kontrolnih polja soje i kukuruza u 2019. godini. Od proizvođača sjemena na sastanku su sudjelovali nadzornici Bc instituta, RWA i Poljoprivrednog instituta Osijek. Nakon prezentacije o prijavljenim površinama za nadzor sjemenskih usjeva i certificiranim količinama sjemena nadzornici su zajedno sa djelatnicima Agencije obišli kontrolno polje soje i kukuruza gdje su prezentirani i novi materijali koje se pojavljuju  prvi put u RH.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content