Održan okrugli stol „10 godina poslije: ružičasti vinski istok“

Međunarodni festival ružičastih vina „PINK DAY“, obilježio je svoj 10. rođendan 22. ožujka 2023. godine, okupivši zaljubljenike u ružičasta vina, mirna i pjenušava, kao i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Festival je ponudio mnogobrojne radionice, među kojima je održan Okrugli stol pod nazivom „10 godina poslije: ružičasti vinski istok“.

Okrugli stol je obrađivao temu ružičastih vina hrvatskog istoka kroz razgovor s relevantnim stručnjacima vinarstva u tom dijelu Hrvatske i šire. Morana Zibar je moderirala i vodila raspravu.

Panelisti Jelena Đugum iz Hrvatske gospodarske komore i Darko Cenbauer iz Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, razgovarali su o statistikama, tržišnim trendovima i kretanjima u proizvodnji ružičastih vina.

Dino Galić iz Vinarije Kutjevo i vinar Mladen Papak iz Vina Papak govorili su o stilistici rosé vina i promjenama tijekom godina, razvoju, ali i problemima s kojima se susreću velike i male vinarije.

Na okruglom stolu izneseni su pozitivni trendovi u proizvodnji i kvaliteti ružičastih vina, što upućuje na to da se vinarstvo u Hrvatskoj razvija u dobrom smjeru. Ovaj događaj bio je izvrstan način za promociju hrvatskih ružičastih vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kao i za razmjenu iskustava i znanja među stručnjacima iz ovoga sektora.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content