Održan 7. Kup mladih uzgajivača goveda (Bambino kup) u Krivom Putu

Na igralištu NK Bunjevac Gavran u Krivom Putu 18. kolovoza ove godine održan je 7. Kup mladih uzgajivača (Bambino kup) i 10. Smotra konja. Događaj je organizirao konjički klub Ana iz Senja, a suorganizatori su bili Centar za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Sokol Otočac. Pokrovitelji izložbe su bili Ministarstvo poljoprivrede te Ličko-senjska i Primorsko-goranska županija. Događaj je vodio Jure Turina, predsjednik konjičkog kluba Ana, a nazočne uzgajivače i sudionike izložbe su pozdravili doc. dr. sc. Zdravko Barać, ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede, dr. sc. Marija Špehar, savjetnica ravnateljice HAPIH-a za znanost i istraživanje i Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge (HMU). 

Na kupu mladih uzgajivača telad je predvodilo dvadesetero djece s područja Senja, Brinja i Otočca koja su svojim angažmanom i zainteresiranosti za uzgoj teladi pružila nadu za nastavak obiteljske stočarske tradicije. Mladi uzgajivači su primili medalje za sudjelovanje Centra za stočarstvo HAPIH-a koje su im uručili doc. dr. sc. Zdravko Barać, dr. sc. Marija Špehar (HAPIH) i Vera Volarić (HMU), dok su sponzori Bambino kupa nagradili mlade uzgajivače poklon paketima.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content