Održan 6. Kup mladih uzgajivača i 9. Smotra konja u Krivom Putu

Dana 18. lipnja na igralištu NK Bunjevac Gavran u Krivom Putu održan je 6. Kup mladih uzgajivača (Bambino cup) i 9. Smotra konja. Događaj je organizirao Konjički klub Ana iz Senja sa suorganizatorima – Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Udrugom uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Sokol Otočac i Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne komore, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, gradova Senj i Otočac te općine Brinje. Izložbu je vodio Jure Turina, predsjednik Konjičkog kluba Ana, a nazočne uzgajivače konja i male sudionike Bambino cupa su pozdravili Zdravko Tušek, izaslanik Ureda predsjednika Vlade, Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ličko-senjske županije, Miško Šklempe, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Mato Čačić, načelnik Sektora za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede i Marija Špehar iz HAPIH-a. 

Na 9. Smotri konja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije je predstavljeno oko 50 grla hrvatskog hladnokrvnjaka, a upravo se ovakvom Smotrom želi predstaviti i popularizirati uzgoj ove hrvatske autohtone pasmine konja. 

Uz Smotru konja održan je i 6. Kup mladih uzgajivača u organizaciji Centra za stočarstvo HAPIH-a. Na kupu mladih uzgajivača sudjelovalo je trinaestero djece u dobi od 3 do 16 godina koji su predvodili telad i svojim dolaskom ukazali na nastavak obiteljske stočarske tradicije. Inače je prvi Bambino kup na području Ličko-Senjske županije održan davne 2007. godine u Brinju te se od tada tradicija njegovog održavanja nastoji očuvati. Mladim uzgajivačima su uručene medalje HAPIH-a za sudjelovanje kao i poklon paketi Hrvatske mljekarske udruge i sponzora Sano d.o.o. 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content