Ocjenjivanje kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja u 2022. godini

Centar za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu u 2022. godini nastavlja s ocjenjivanjem kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana uzgojnim programom lipicanske pasmine u Republici Hrvatskoj. Ocjenjivanje kobila planirano je prema sljedećem rasporedu:

  • dana 26. listopada 2022. godine (srijeda) u Državnoj ergeli Đakovo s početkom u 9:00 sati
  • dana 27. listopada 2022. godine (četvrtak) u Državnoj ergeli Lipik s početkom u 9:00 sati

Obveza komisijske ocjene kobila stupila je na snagu za sve kobile oždrebljene 2014. godine i kasnije, a navedena praksa provodi se svake godine na prethodno definiranim punktovima. U slučaju izostanka ocjene, ždrebad takvih kobila neće se uvesti u registar lipicanske pasmine Republike Hrvatske, već će biti upisana u registar konja za uzgoj i proizvodnju.

Prijave se dostavljaju na adresu; Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Gudovačka cesta 1d, 43251 Gudovac, ili se može prijaviti telefonski na broj 043/ 638 075 – Domagoj Tadić, dipl.ing. ili na broj 032/ 338 455 – Mario Šošić, dipl.ing.

Nakon zaprimanja prijava, uzgajivači će biti pojedinačno pozvani prema unaprijed određenoj satnici.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content