Objavljeno godišnje izvješće Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka

Na web stranici HAPIH-a dostupno je godišnje izvješće Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka (SLKM). SLKM djeluje u okviru Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda kao hrvatski nacionalni laboratorij za kontrolu kvalitete mlijeka s ciljem osiguranja jedinstvenog i neovisnog utvrđivanja kvalitete mlijeka za sve proizvođače mlijeka i otkupljivače mlijeka u Republici Hrvatskoj. Akreditiran sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025, SLKM osim laboratorijskih ispitivanja komercijalnih uzoraka mlijeka provodi i ispitivanja selekcijskih uzoraka mlijeka uzetih u okviru provedbe kontrole mliječnosti. 

Rezultati provedbe navedenih aktivnosti SLKM-a prikazani su u godišnjem izvješću za 2023. godinu, a koje se može pronaći na poveznici. Izvješće pruža dobar uvid u stanje i trendove u proizvodnji te kvaliteti mlijeka proizvedenog u RH. Vjerujemo da će izvješće koristiti svima onima koji su na bilo koji način uključeni u poljoprivrednu, a osobito u stočarsku proizvodnju u Republici Hrvatskoj.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content