OBAVIJEST ZA POTROŠAČE – Opoziv proizvoda Bonvita Bon-Ice Rice Bonvita Bon-Ice Dark Bonvita Bon-Ice “Dark & Nibs”

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:

Bonvita Bon-Ice Rice Milk Chocolate 100 g

Bonvita Bon-Ice Dark Chocolate 100 g

Bonvita Bon-Ice “Dark & Nibs” 60 g

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu gore navedenih proizvoda, svih lot brojeva i datuma „najbolje upotrijebiti do“ zbog prisutnosti mliječnog proteina.

S obzirom da postoji mogućnost da proizvodi sadrže mliječni protein te da sadržaj istoga nije naznačen na deklaraciji, navedeni proizvodi mogu predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na mlijeko.

Osobe koje nisu alergične na mlijeko mogu i dalje upotrebljavati navedene proizvode bez ograničenja.

Proizvod na tržište Republike Hrvatske stavlja subjekt u poslovanju s hranom BIOVEGA d.o.o., Majstorska 1E, Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe ( EC) br. 1924/2006 i (EC) br. 1925/2006 Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom – http://www.biovega.hr/izjava-o-bonvita-sladoledima/

Proizvođač: Bonvita B.V. Newtonstraat 7, Tiel, Nizozemska,

Dobavljač: Dennree GmbH, Hofer Str. 11, Töpen, Njemačka,

Stavlja na tržište RH: BIOVEGA d.o.o., Majstorska 1E, Zagreb,

Zemlja podrijetla: Nizozemska

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content