Nova ravnateljica HAPIH-a dr.sc. Darja Sokolić danas preuzela dužnost

Dr.sc. Darja Sokolić nova je ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) te je danas, 1. veljače 2021. godine, preuzela dužnost od dosadašnjeg ravnatelja doc.dr.sc. Krunoslava Dugalića čiji je mandat završio 31.siječnja 2021. godine.

Dr. sc. Darja Sokolić rođena je 1968. godine u Osijeku, gdje je 1994. diplomirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. Dugi niz godina radila je u Saponiji d.d. Osijek kao tehnolog, a potom kao direktor proizvodnje toaletno-kozmetičkih proizvoda. Od 2008. godine zaposlena je u Hrvatskoj agenciji za hranu (HAH), čija je  bila zadnja ravnateljica, do spajanja HAH-a s ostalim agencijama u HAPIH, 1. siječnja 2019.godine.

Od 2018. godine član je Savjetodavnog vijeća Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA).

Na novu funkciju dr.sc. Darja Sokolić došla je s mjesta savjetnika ravnatelja HAPIH-a, a prethodno je bila voditeljica HAPIH-ovog Centra za sigurnost hrane.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content