NAJAVLJUJEMO: GO GROW – manifestacija koja graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu

Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima graševine. Od 13. do 17. lipnja održava se GO GROW manifestacija koja ovu najvažniju hrvatsku kontinentalnu sortu stavlja na svjetsku vinsku kartu spajajući međunarodni GROW du Monde i već tradicionalnu konferenciju GO (Graševina Osijek).

GROW du Monde je projekt afirmacije graševine na međunarodnoj vinskoj sceni i u specijaliziranim medijima širom svijeta, koji iz godine u godinu „putuje“ po ključnim zemljama proizvođačima graševine, a ove je godine zemlja-domaćin Hrvatska.

Domaćini prvog hrvatskog GO GROW-a su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora i Udruga Graševina Croatica, uz podršku Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije sa svojim turističkim zajednicama, kao i gradova Osijeka, Kutjeva, Orahovice i Iloka, Udruge vinogradara Baranje Zmajevac, Udruge Kutjevačkih vinara i tvrtke Vinart.

Petodnevni bogati program nudi vinoljupcima velik izbor radionica, degustacija, razgledavanja, ocjenjivanja, izlaganja i panel rasprava.

Program otvara radionica „Vina Brodsko-posavske županije“, 13. lipnja predstavljajući mala obiteljska gospodarstva koja ulažu veliki trud, ljubav, pažnju u tradiciju proizvodnje vina u ovoj županiji čiji je glavni aduti za razvoj kontinentalnog turizma eno-gastro ponuda obiteljskih vinarija kao prva od četiri motiva dolaska u destinaciju.

Internacionalno ocjenjivanje graševina GROW du Monde 2023. održat će se 14. lipnja u Kutjevu, slavonskom gradiću na obroncima Papuka i Krndije, odavno poznatom po svojim vinogradima i vrhunskim vinima, na koje Požeško-slavonska županija poziva sve ljubitelje vina da dožive vinsku inspiraciju, na istoj paraleli s najboljim vinima svijeta.

Studijsko putovanje kroz Kutjevačke vinograde, Orahovicu i Feričance, gdje uz kraljicu graševinu zri i vrhunska frankovka i zeleni silvanac organizira Virovitičko-podravska županija 15. lipnja

Centralno događanje ove višednevne manifestacije je GO GROW konferencija, 16. lipnja u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije gdje će nakon radionica biti upriličeno svečano proglašenje pobjednika ovogodišnjeg GROW du Mondea kao i promenadno kušanje nagrađenih vina otvoreno za sve posjetitelje od 13.30 do 17 sati. Kao domaćin, Osječko-baranjska županija će studijskim putovanjem u Baranju pokazati zašto vina Slavonije i Baranje pripadaju skupini „naj“.

Program ovogodišnje manifestacije završava studijskim putovanjem u Erdut i Ilok čiji je domaćin Vukovarsko-srijemska županija.

Pridružite nam se u otkrivanju i promoviranju potencijal i vrijednost graševine!

Sudjelovanje na centralnom događanju u Gospodarskom centru u Osijeku, Konferencija GO GROW je besplatno, ali je broj mjesta ograničen i prijava je obavezna na gogrow@hapih.hr.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content