Ovogodišnja, deveta po redu konferencija „Hrvatsko povrće“ okupit će od 10. do 12. prosinca ove godine u Varaždinu stručnjake i znanstvenike, proizvođače i ključne dionike ovog sektora. Konferenciju organizira Gospodarski list u suorganizaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek te Zajednice udruga hrvatskih povrćara, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Varaždinske županije i Hrvatske poljoprivredne komore.
Sudionici će imati priliku razmijeniti najnovija saznanja iz prakse i znanosti, upoznati nove trendove, suvremene tehnologije i inovacije, raspraviti o tržišnim izazovima te dobiti konkretne preporuke za unapređenje poslovanja.
Ovogodišnji program koncipiran je u četiri glavne teme – sekcije: Uzgoj povrća u zaštićenim prostorima i obnovljivi izvori energije; Iskustva i preporuke primjene biostimulatora u proizvodnji povrća; Noviteti i aktualnosti u uzgoju, zaštiti i gnojidbi povrća te Dorada, prerada, pakiranje, označavanje i skladištenje povrća. Programom su predviđene i interaktivne radionice na kojima će biti otvorena problemska pitanja i predstavljena konkretna rješenja iz prakse s primjerima uspješne proizvodnje, a kao i uvijek, održat će se i zanimljive panel rasprave.
Na konferenciji će sudjelovati i stručnjaci HAPIH koji će osim tema „Čuvanje, zaštita i korištenje autohtonih i domaćih sorata poljoprivrednog bilja“, „Aktualnosti u zaštiti povrća na otvorenom i u zaštićenim prostorima“ predstaviti i EFSA kampanju PlantHealth4LIfe.
Više o svim temama konferencije možete pogledati na programu ovdje, a osigurati svoje mjesto prijavom na ovu poveznicu.
Ako ste dio povrćarskog sektora – ovo je događaj koji ne smijete propustiti.