Najavljujemo: 5. međunarodni kongres o ruralnom turizmu u Cavtatu

Pripreme ovogodišnjeg kongresa u punom su jeku, potvrđuju organizatori i podsjećaju kako je rok za prijavu sažetaka radova do 30. siječnja a rok za predaju cjelovitih radova do 15. ožujka

Cavtatski će hotel Croatia od 27. do 30. travnja 2022. ugostiti brojne domaće znanstvenike i stručnjake te goste iz nekoliko europskih zemalja, najavljuju organizatori 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu – Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

„Bit će to prilika za predstavljanje znanstvenih radova, razmjenu iskustava i predstavljanje brojnih primjera dobre prakse, brojne radionice, okrugle stolove i panele“, ističu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, predsjednica Programskog odbora i mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora. Podsjećaju sve koji se žele svojim znanstvenim ili stručnim radovima aktivno uključiti u rad ovogodišnjeg kongresa, kako je rok za prijavu sažetaka do 30. siječnja, a rok za predaju cjelovitih radova nakon recenzije sažetka do 15. ožujka. Sažetci i kasnije radovi se prijavljuju putem Indico sustava, a više informacija o kongresu može se vidjeti na web stranici udruge.

Inače, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ već gotovo 25 godina aktivno radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske te posebice na ruralnom turizmu i njegovim posebnim oblicima. Organizirali su više od 300 stručnih i edukativnih seminara, više međunarodnih i nacionalnih konferencija i stručnih skupova, te do sada četiri međunarodna znanstveno-stručna kongresa o ruralnom turizmu.

„Cilj Kongresa o ruralnom turizmu je prikazati primjere dobre prakse, kreativne ideje ruralnih majstora i majstorica, mjere različitih poticaja za pokretanje vlastitih gospodarstva, ali i pokazati da ruralni turizam nije samo staromodan, nego da je i spojiv sa suvremenim digitalnih tehnologijama i komunikacijama, pri čemu se može i dalje očuvati autentični doživljaj naše ponude“, ističu iz Udruge.

Slogan ovogodišnjeg kongresa je “Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”, a glavna tema “Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvanom Covid-19 pandemijom”. U okviru kongresa predviđen je i tradicionalni studijski posjet ruralnim dijelovima u ovom slučaju Dubrovačko-neretvanske županije, osobito Konavala.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content