Najavljujemo: 16. međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo

Hrvatsko agronomsko društvo i Europsko udruženje sjemenara u suradnji s partnerima, među kojima je i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, organiziraju 16. međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo koji će se održati u zadarskom hotelu Kolovare od 7. do 10. studenog ove godine. 

Novosti u zakonskoj regulativi iz sjemenarstva i rasadničarstva; Od istraživanja do inovacija u oplemenjivanju  bilja, sjemenarstvu i rasadničarstvu; Od zaštite oplemenjivačkog prava do održive proizvodnje sjemena i sadnog materijala te Ekonomija proizvodnje sjemena i sadnog materijala – glavne su teme ovogodišnjeg kongresa. 

Tradicionalno, na dan otvaranja kongresa, bit će i svečano uručenje priznanja „Zlatno sjeme“ za najzastupljenije sorte/hibride na hrvatskom tržištu prema proizvedenim i deklariranim količinama sjemena. Uz nekoliko okruglih stolova aktualne tematike, programom je predviđena i neizostavna stručna ekskurzija. 

Organizatori pozivaju sve znanstvenike i stručnjake iz ovog područja da se aktivno uključe u rad kongresa prijavom svojih izlaganja na info@agronomsko.hr ili na adresu Brislavićeva 6, 10000 Zagreb do 1. rujna 2023. godine. Dodatne informacije o kongresu bit će dostupne na web stranici organizatora (www.agronomsko.hr) i/ili na tel. 01/4872 493.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content