Najavljujemo: 14. kongres „Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo“

Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, Hrvatsko agronomsko društvo (HAD) i Europsko sjemenarsko udruženje (Euroseed) ponovno okupljaju eminentne domaće i inozemne stručnjake i znanstvenike iz polja oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva uživo. Tako će se pod strogim epidemiološkim mjerama od 9. do 12. studenoga 2021. u zadarskom hotelu Kolovare održati 14. međunarodni kongres „Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo“, u sklopu kojega i 8. regionalni dani sjemenara. 

Okosnice prezentacija i diskusija bit će novosti iz zakonske regulative u sjemenarstvu i rasadničarstvu, trendovi u oplemenjivanju bilja i selekciji reprodukcijskog materijala kao i stanje na tržištu sjemena i sadnog materijala.

Tijekom trodnevnom radu skupa bit će predstavljano više od 40 znanstvenih i stručnih radova, te održan okrugli stol „Koliko će novo zakonodavstvo pridonijeti razvoju sjemenarstva“.

Tradicionalno, na kongresu se dodjeljuju i priznanja „Zlatno sjeme“ za najprodavanije sorte i hibride proizvedene u Hrvatskoj.

Kongres se organizira i u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content