Najava 4. međunarodnog Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane

Od 9. do 12. studenoga ove godine u Dubrovniku će se održati 4. međunarodni kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Jedno zdravlje”, u hibridnom obliku. Kongres organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar”, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC) u suradnji s drugim eminentnim institucijama iz zemlje i inozemstva.

Prethodi mu Svjetska konferencija 6. IMEKOFOODS (od 7.-9. studenog 2022.) s tematikom „Food on a global market — opportunities and threats” u organizaciji IMEKO TC 23 „Metrology in Foods and Nutrition” i Eurolaba. 

Plenarno izlaganje na 6. IMEKOFOODS-u održat će dr.sc. Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a doprinos Kongresu o sigurnosti i kvaliteti hrane svojom će prezentacijom na temu vezanu za procjenu rizika za pesticide u hrani dati dr. sc. Iva Pavlinić Prokurica, i temom „EFSA i HAPIH u kampanji EU bira sigurnu hranu” dr. sc. Jasenku Petrić.

Organizatori Kongresa i ove godine očekuju velik broj sudionika te gostujućih predavača iz zemlje i inozemstva koji će aktualnim temama svojih izlaganja, satelitskih simpozija, radionica i postera, nastaviti podizati svijest o važnim pitanjima zaštite i unaprjeđenja zdravlja ljudi. Fokus će biti na sigurnosti i kvaliteti hrane; novoj hrani i tehnologiji; hrani, prehrani i zdravlju; funkcionalnoj hrani; klimatskim promjenama; stavovima potrošača; novim trendovima potrošnje; percepciji rizika i upravljanju rizikom te kemijskim smjesama i kontaminantima.

Dodatne kongresne informacije dostupne su na internetskoj stranici.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content