U Opatiji, 10.-13. studenog 2020. godine, održava se 3. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane.
Kongres organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC).
Suorganizatori Kongresa su Agronomski fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica te Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Kongres se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, kao i Državnog zavoda za mjeriteljstvo, Hrvatske akreditacijske agencije, Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.
U sklopu trećeg izdanja Kongresa održat će se i Druga međunarodna konferencija Centra za sigurnost i kvalitetu hrane, na kojoj će se istaknuti teme iz područja djelovanja Centra te predstaviti dosadašnje aktivnosti, kao i iskustva domaćih i stranih stručnjaka iz područja patvorenja hrane, zaštite izvornosti i geografskog podrijetla hrane te novih analitičkih dostignuća u opisanome području.
U radu Organizacijskog i Znanstvenog odbora sudjeluju i predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu ( HAPIH).
Prijava za sudjelovanje uz nižu kotizaciju moguća je do 10. rujna 2020., a rok za slanje sažetaka je 1. rujna 2020.
Više informacija o kongresu pročitajte na sljedećoj poveznici: www.foodsq-congress2020.com