Na Weekend Food Festivalu predstavljeni gastronomski i enološki aduti istoka Hrvatske

Više od 2.000 domaćih i inozemnih posjetitelja Weekend Food Festivala, najvećeg regionalnog gourmet događaja održanog od 14. do 16. travnja u Rovinju, imalo je prigodu upoznati sve adute autohtone kuhinje te vinske ponude Slavonije, Baranje i Podunavlja. 

Tako su profesionalni kuhari i ugostitelji, gastro entuzijasti te predstavnici domaćih i regionalnih medija, između ostaloga, uživali u kulinarskim spektaklu eminentnog osječkog chefa Tomice Đukića koji je u svojoj masterclass radionici predstavio priču o kraljici slavonskog stola – crnoj slavonskoj svinji. 

Koliko strast prema hrani može biti razlog za posjet nekoj destinaciji, bila je glavna tema panela “Brendiranje destinacija kroz gastronomiju”, na kojem je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić predstavila viziju projekta HeadOnEast s turističkim potencijalima istoka Hrvatske.

Ovu su sliku zaokružile degustacije vina održane u sklopu mobilne vinoteke uz posebnu prezentaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te sommeliera Damira Zrne o graševini i specifičnostima baranjskog, erdutskog, feričanačkog i đakovačkog vinogorja.

Izvor fotografija: Osječko-baranjska županija

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti →

Skip to content