Više od 2.000 domaćih i inozemnih posjetitelja Weekend Food Festivala, najvećeg regionalnog gourmet događaja održanog od 14. do 16. travnja u Rovinju, imalo je prigodu upoznati sve adute autohtone kuhinje te vinske ponude Slavonije, Baranje i Podunavlja.
Tako su profesionalni kuhari i ugostitelji, gastro entuzijasti te predstavnici domaćih i regionalnih medija, između ostaloga, uživali u kulinarskim spektaklu eminentnog osječkog chefa Tomice Đukića koji je u svojoj masterclass radionici predstavio priču o kraljici slavonskog stola – crnoj slavonskoj svinji.
Koliko strast prema hrani može biti razlog za posjet nekoj destinaciji, bila je glavna tema panela “Brendiranje destinacija kroz gastronomiju”, na kojem je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić predstavila viziju projekta HeadOnEast s turističkim potencijalima istoka Hrvatske.
Ovu su sliku zaokružile degustacije vina održane u sklopu mobilne vinoteke uz posebnu prezentaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te sommeliera Damira Zrne o graševini i specifičnostima baranjskog, erdutskog, feričanačkog i đakovačkog vinogorja.
![](https://www.hapih.hr/wp-content/uploads/2023/04/HoE-u-Rovinju-1-1024x558.webp)
![](https://www.hapih.hr/wp-content/uploads/2023/04/HoE-u-Rovinju-2-1024x576.webp)
![](https://www.hapih.hr/wp-content/uploads/2023/04/HoE-u-Rovinju-3-1024x678.webp)
![](https://www.hapih.hr/wp-content/uploads/2023/04/HoE-u-Rovinju-4-1024x681.webp)
Izvor fotografija: Osječko-baranjska županija