Na Proljetnom sajmu u Osijeku, kojeg je otvorio premijer Plenković, svoje proizvode i usluge predstavilo 250 izlagača

U Osijeku je ovog je vikenda, od 15. do 17. ožujka, održan jubilarni 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam koji je okupio 250 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Od tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, do suvremene poljoprivredne mehanizacije, u tri su sajamska dana predstavljeni gospodarski potencijali općina Osječko-baranjske županije i šire.

Proljetnu je sajamsku manifestaciju, kojom je obilježena i prva godišnjica rada Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, u petak svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

– Mi smo zadnjih osam godina nastojali osigurati dva pravca djelovanja, prvi je bio ostvariti sve strateške ciljeve koje smo si sami zacrtali, drugi u skladu s time odgovoriti na sve izazove koji su se našli pred Hrvatskom. Naši se rezultati vide u konačnici i u Osječko-baranjskoj županiji gdje nema grada u kojem nije bilo velikih investicija, osobito kada govorimo o prometnoj infrastrukturi, vodno-komunalnim ulaganjima i drugim strateški važnim projektima. Naš gospodarski rast prošle godine od 2,8 posto je u globalnim gospodarskim okolnostima više od pet puta veći od prosječnog rasta na europskoj razini – rekao je između ostaloga predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Uz premijera Plenkovića svečanosti otvorenja nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, europarlamentarni i saborski zastupnici, državni tajnici i drugi visoki uzvanici.

Obilazak sajma premijer Plenković započeo je posjetom izložbenom štandu Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu gdje su ga ravnateljica doc. dr. sc. Darja Sokolić, te pomoćnici ravnateljice dr.sc. Goran Jukić i Hrvoje Hefer upoznali s posljednjim aktivnostima HAPIH-a.

Brojni su posjetitelji na štandu HAPIH-a osim detaljnih informacija o djelatnostima agencije mogli uz atraktivno kolo sreće saznati i sve o sustavu označavanja Hrana s hrvatskih farmi i polja čijom se promocijom potiče domaća poljoprivredno-prehrambena proizvodnja. Osim u ulozi izlagača, HAPIH je sudjelovao i u programskom dijelu sajma stručnim predavanjem dr.sc. Drage Solića, na temu „Značaj dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji“.

Ovogodišnji Proljetni sajam su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoj sajam su organizirali Osječko-baranjska županija, Hrvatska obrtnička komora OBŽ-a i Gospodarski centar OBŽ-a.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content