Na godišnjoj skupštini „Fajferice“ dogovorene aktivnosti Udruge i HAPIH-a

U Antinu (Vukovarsko-srijemska županija) je 23. travnja ove godine održana redovita godišnja izvještajna skupština Udruge uzgajivača crne slavonske svinje „ Fajferica“.  

Na skupštini je posebno apostrofiran dio aktivnosti koje su povjerene Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu (HAPIH) kao tzv. „trećoj strani“ za poslove za koje udruga nema kadrovskih niti administrativnih kapaciteta. Dr.sc. Dragan Solić, načelnik sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje i Mladen Škiljević, dipl.ing., rukovoditelj Odjela za svinjogojstvo u Centru za stočarstvo, okupljenim su poljoprivrednim proizvođačima predstavili aktivnosti HAPIH-a s posebnim osvrtom na označavanje mesa i mesnih proizvoda znakom Meso hrvatskih farmi​. Pojasnili su kako je ovaj sustav označavanja zapravo potvrda sljedivosti od farme do stola kojom proizvod na tržištu dobiva dodatnu vrijednost. Svi zainteresirani proizvođači mogu postati korisnici ovog besplatnog znaka vrlo lako i jednostavno popunjavanjem zahtjeva koji se nalazi na internetskoj stranici HAPIH-a, gdje svi zainteresirani mogu naći detaljnije informacije. 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content