Maslinarska radionica za splitske osnovne škole

U masliniku sa 60-ak maslina u splitskoj Osnovnoj školi Skalice, 9. studenog 2023. godine održana je maslinarska radionica. Na radionici su sudjelovali učenici, nastavnici te osoblje splitskih osnovnih škola Skalice, Lučac i Blatine – Škrape. Radionicu je organizirala Udruga Permakultura Dalmacija zajedno s Udrugom Mastrinka uz potporu Grada Splita u okviru projekta : “Škole promjene – Edukacija i razmjena iskustava za kvalitetniji okoliš splitskih osnovnih škola”.

Voditeljica radionice bila je dr. sc. Tatjana Klepo iz Centar za voćarstvo i povrćarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koja je sudionicima radionice objasnila načine pravilne berbe masline, prerade i čuvanja ulja kao i važnost maslinovog ulja u prehrani. Osim navedenog, bilo je riječi i o ostalim aktivnostima u masliniku poput rezidbe, gnojidbe i zaštite maslina od najznačajnijih bolesti i štetnika. Učenici i djelatnici škola aktivno su se uključili u radionicu i vizualnim pregledom maslinika pronalazili simptomatične listove, grančice i plodove te su potom zajedno s dr. sc. Klepo identificirali o kojim se pojavama radi.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content