Klimatske promjene u fokusu kongresa u Bordeauxu

Glavni fokus 14. međunarodnog Terroir kongresa i 2. ClimWine simpozija u Bordeauxu (Francuska), održanog od 3. do 8. srpnja ove godine, bio je utjecaj klimatskih promjena i strategije prilagodbe u vinogradarskoj proizvodnji, pokrivajući teme od klimatskih predviđanja do socioekonomskih razmatranja. Na kongresu su sudjelovali i djelatnici HAPIH-a, Daniel Rašić iz Centra za tlo te Vjekoslav Rakić i Ivan Prša iz Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo, zajedno s kolegama s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te Ekonomskog fakulteta u Osijeku, partnerima na projektu „CroViZone – Prilagodba vinogradarskih zona RH klimatskim promjenama“. 

Tako je među brojnim predavačima iz cijelog svijeta, bio i Ivan Prša koji je sudionicima kongresa prezentirao utjecaj vremena i klimatskih uvjeta na vinogradarsku proizvodnju u Hrvatskoj, s dijelom rezultata dobivenih tijekom provedbe multidisciplinarnog istraživanja na projektu CroViZone.

Prisustvovanje na kongresu omogućilo je izmjenu znanja i ideja te druženje i povezivanje s brojnim stručnjacima iz vinogradarsko-vinarskog svijeta. 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content