Javni poziv za iskaz interesa

Obavijest o objavi Javnog poziva za iskaz interesa za partnerstvo u provedbi Programa promocije hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu objavljuje Javni poziv za odabir partnera u provedbi Programa promocije hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Predmet Poziva je odabir stalnog provedbenog partnera za uključivanje u promociju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u razdoblju od 2020. do 2024. godine.

Programom se želi doprinijeti jačanju konkurentnosti hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača kroz ciljanu i učinkovitu promociju proizvoda s ciljem njihove veće vidljivosti na tržištu, i osiguranu dostupnost informacija potencijalnim kupcima. Navedeno će se ostvariti kroz uspostavu Centra za promociju i prodaju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u sklopu kojeg će biti pokrenuta specijalizirana prodavaonica poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Primaran cilj uspostave Centra je doprinijeti pozicioniranju i  jačanju konkurentnosti hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kroz osiguranje jedinstvenog prostora prezentacije i plasmana, koji će jamčiti veću dostupnost proizvoda nedvojbenog podrijetla potrošačima, kao i  vidljivost istih na tržištu te veću dostupnost informacija potencijalnim kupcima vezano za same proizvode. Također, sekundarni cilj uspostave Centra je potaknuti hrvatske proizvođače na postupke certifikacije izvornih hrvatskih proizvoda, kao i zajednički pristup na jedinstvenom tržištu Europske unije.

Odabrani partner će u sklopu provedbe Programa biti zadužen za provedbu aktivnosti prodaje hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u sklopu Centra, kroz vođenje specijalizirane prodavaonice poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Prijavitelji moraju biti isključivo pravne osobe, u minimalno 75%-nom vlasništvu: Republike Hrvatske, i/ili jedinice lokalne/regionalne samouprave, i/ili druge pravne osobe čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne/područne (regionalne) samouprave, a ispunjavaju uvjete navedene u Pozivu na iskaz interesa.

Prijave se dostavljaju najkasnije do 19.08.2020. godine, do 15:00 sati.

Javni poziv za iskazivanje interesa možete pogledati ovdje.

Obrazac prijave „Iskaz interesa za odabir partnera u Programu promocije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“ možete preuzeti ovdje.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content