Hrvatska domaćin godišnjeg radnog sastanka međunarodnog ESCAA udruženja

Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) zajedno s Ministarstvom poljoprivrede domaćin je trodnevnog ESCAA (European Seed Certification Agencies Association) međunarodnog godišnjeg sastanka stručnjaka iz područja sjemenarstva koji se održava u Zagrebu od 23 do 25. svibnja. Na ovogodišnji sastanak odazvali su se predstavnici 21 europske zemlje – Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Estonije, Francuske, Grčke, Irske, Italije, Litve, Latvije, Luksemburga, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Slovačke, Španjolske, Švedske, Švicarske i domaćina Hrvatske. Iz Hrvatske na sastanku su sudjelovali ispred HAPIH-a dr.sc. Goran Jukić, Krešimir Šunjić, mag.spec., Maro Havelka dipl.ing, Filip Horvat mag.ing. i Antonia Petrić mag.ing., dok su ispred Ministarstva poljoprivrede sudjelovali Ivica Delić dipl.ing.agr. i Željka Cegur dipl.ing.agr.,koja je bila predsjedavateljica sastanka. 

Goste je u ime ravnateljice doc. dr. sc. Darje Sokolić pozdravio pomoćnik ravnateljice i voditelj Centra za sjemenarstvo i rasadničarstvo dr. sc. Goran Jukić istaknuvši kako HAPIH kroz svoje ustrojstvene jedinice pokriva široko područje djelovanja – od sjemenarstva i rasadničarstva, zaštite tla, zaštite bilja, preko voćarstva i povrćarstva, vinogradarstva i vinarstva, do stočarstva i sigurnosti hrane. Sam postupak certifikacije sjemena je u nadležnosti HAPIH-ovog Centra za sjemenarstvo i rasadničarstvo čiji su stručnjaci gostima iz EU predstavili pregled certifikacijske sheme Republike Hrvatske odnosno funkcioniranje sustava sjemenarstva. 

Ovogodišnji sastanak organiziran je u dvije glavne cjeline, od kojih je prva predviđena za dvodnevne radne sastanke, a druga za posjet Bc Institutu u Rugvici i Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content