HAPIH otvara laboratorije za vino u Osijeku

Otvorenje Laboratorija za fizikalno-kemijske analize vina i Laboratorija za senzorne analize vina u Osijeku održat će se u utorak 1.prosinca 2020. u 11 sati.

Laboratorije će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković u prostorima Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Centar za tlo, Vinkovačka 63c, Osijek.

Nakon otvorenja laboratorija, u 11:30 sati sazvana je i Stručna komisija za organoleptičko ocjenjivanje  vina i voćnih vina.  

Naime, područje Slavonije i Hrvatskog Podunavlja sa 2750 proizvođača grožđa i vina te više od 6000 hektara vinogradskih nasada te udjelom od 47% od ukupnih količina vina koja se stavljaju na tržište, zasigurno je jedno od najvažnijih vinogradarsko-vinarskih  područja u Republici Hrvatskoj. Upravo stoga, uz postojeće akreditirane laboratorije na području Zagreba, Splita, Poreča i Dubrovnika, prepoznali smo važnost otvaranja laboratorija na području Slavonije. Fizičkom blizinom laboratorija, ali i ubrzavanjem cijelog procesa dobivanja rješenja za stavljanje proizvoda na tržište, cilj nam je izaći u susret i pružiti prijeko potrebnu pomoć našim vinarima u ovim teškim vremenima,  s ciljem unapređenja cijelog vinogradarsko-vinarskog sektora.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content