HAPIH dobio dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području biotehničkih znanosti

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu dobila je još jednu potvrdu o visokoj kvaliteti rada. Na temelju pozitivne akreditacijske preporuke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs je u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja potpisao dopusnicu Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području biotehničkih znanosti.

HAPIH u svojoj primarnoj zadaći pružanja stručne podrške, kako Ministarstvu poljoprivrede tako i svojim korisnicima, poljoprivrednim proizvođačima, kao javna ustanova specijalizirana u području poljoprivrede i sigurnosti hrane objedinjuje različite, složene i specifične poslove za koje su potrebna posebna znanja i specijalnosti. Osim visoke stručnosti djelatnika, dopusnica je i potvrda visoke razine opremljenosti HAPIH-ovih 2.000 četvornih metara suvremenih laboratorija u kojima se provodi oko 120 akreditiranih metoda. 

-Izuzetno smo zadovoljni što je uspješno okončan ovaj akreditacijski postupak. Dopusnica je kruna dugogodišnjeg znanstvenog rada naših djelatnika i rezultat naših napora za ostvarivanjem visokih standarada znanstvene djelatnosti. Moramo reći da smo i do sada provodili znanstvena istraživanja i projekte te poticali stručna i znanstvena usavršavanja naših djelatnika, tako da danas imamo 52 doktora znanosti, od kojih je 17 izabranih u znanstvena zvanja. Od sada ćemo, otvaranjem novih mogućnosti financiranja kroz pristup fondovima namijenjenim znanstvenim ustanovama, ovaj rad dodatno intenzivirati, a novi će projekti generirati i nova ulaganja u daljnju nabavu suvremene opreme i poboljšanje uvjeta rada za naše djelatnike“, rekla je ovim povodom doc. dr. sc. Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a i najavila kako će budući znanstveni projekti obuhvatiti četiri osnovna smjera istraživanja: povećanje produktivnosti i konkurentnosti unapređenjem tehnologije i gospodarenja u poljoprivrednim i prehrambenim proizvodnim sustavima; održivo upravljanje agroekosustavima i prilagodba klimatskim promjenama; zaštita zdravlja tla, biljaka, životinja i ljudi, te sigurnost i kvaliteta hrane. 

Izvor foto: Freepik

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content