Edukacije vinara o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja

Nastavno na pozive Regionalnih organizacija vinara i vinogradara, Centar za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u narednom razdoblju održat će niz edukacija usklađenih s izmjenom zakonske regulative. Djelatnici HAPIH-a će sukladno Pravilniku o vinarstvu (NN 81/22) održati stručnu obuku o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja o stavljanju proizvoda na tržište (Zakon o vinu, članak 56. stavak 2. i članak 63. stavak 2). Na temelju završene obuke, polaznicima će biti izdana ovlaštenja za uzimanje uzoraka u postupku izdavanja Rješenja. Osim navedenoga, sudionici će biti ukratko upoznati s novostima vezanim uz označavanje vina na tržištu. 

Edukacije tijekom prosinca će se održati kako slijedi:

  • 11.12. u 17 sati, Pučko otvoreno učilište, Vatrogasna ulica 3 (kino-dvorana), Sveti Ivan Zelina
  • 13.12. u 16 sati, Centar za kulturu, Jastrebarsko
  • 14.12. u 17 sati, Kaštela Morosini-Grimani, Svetvinčent
  • 18.12. u 17 sati, Skupštinska dvorana Varaždinske županije, Varaždin

O novim mjestima i terminima održavanja edukacija u postojećim regijama (Bregovita Hrvatska i Istra i Kvarner) kao i u regijama Slavonija i Hrvatsko Podunavlje i Dalmacija pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Pozivamo sve zainteresirane da ispune obrazac prijave i pridruže edukacijama kako bi stekli potrebna ovlaštenja i bili informirani o nadolazećim izmjenama u postupku stavljanja proizvoda na tržište te označavanju istih na tržištu. Edukacije se ne naplaćuju.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.

Izvor fotografije: Hermes RiveraUnsplash

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content