Edukacije vinara o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja

U suradnji s Regionalnim organizacijama vinara i vinogradara, Centar za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) će sukladno Pravilniku o vinarstvu (NN 81/22) održati stručnu obuku o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja o stavljanju proizvoda na tržište (Zakon o vinu, članak 56. stavak 2. i članak 63. stavak 2). 

Na temelju završene obuke, polaznicima će biti izdana ovlaštenja za uzimanje uzoraka u postupku izdavanja Rješenja. Osim navedenoga, sudionici će biti ukratko upoznati s novostima vezanim uz označavanje vina na tržištu. 

Edukacije u siječnju (regija Dalmacija) će se održati kako slijedi:

  • 16.01.2024. – Korčula, Sportska dvorana Smokvica u 16h,
  • 17.01.2024. – Konavle,dvorana u prizemlju samostana Sv. Vlaha u Pridvorju, u 17.30h
  • 18.01.2024. – Šibenik, Adriatic Business Centar (ABC),Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik, u 11h,
  • 22.01.2024. – Hvar Muzej vina Pitve, u 16h.

Pozivamo sve zainteresirane da ispune obrazac prijave te se pridruže edukacijama kako bi stekli potrebna ovlaštenja i bili informirani o nadolazećim izmjenama u postupku stavljanja proizvoda na tržište te označavanju istih na tržištu. Edukacije se ne naplaćuju.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.

O novim mjestima i terminima održavanja edukacija pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Izvor fotografije: Unsplash

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content