EAAP brošura i na hrvatskom jeziku

Europska federacija za animalne znanosti (engl. The European Federation for Animal Science – EAAP) okuplja znanstvenike i stručnjake iz područja animalnih znanosti ne samo iz Europe nego i cijelog svijeta. Glavni ciljevi EAAP-a su promocija i unaprjeđenje znanstvenih istraživanja u stočarstvu i primjena znanosti u proizvodnji, dobrobiti životinja, očuvanje genetskih resursa i ruralnih područja i dr. Kroz svoje aktivnosti pruža uvid u najnovije rezultate istraživanja iz svih područja animalnih znanosti kao i njihovu primjenu u praksi. Godišnja konferencija EAAP-a, organizirana kroz veliki broj sekcija o znanstvenim i stručnim dostignućima u europskoj i svjetskoj stočarskoj proizvodnji, ujedno je prilika za stjecanje novih ideja, kako znanstvenika tako i stručnjaka s područja stočarstva iz različitih institucija. 

 EAAP svojom publikacijom redovito izvještava članove o svim aktivnostima koje se odvijaju u EAAP-u, pruža informacije o nadolazećim konferencijama, predstavlja znanstvene i stručne institucije, daje uvid u međunarodne projekte, predstavlja portrete znanstvenika iz područja stočarstva kao i mogućnosti zaposlenja. 

Nakon što je EAAP brošura objavljena na nekoliko jezika, aktivnost prevođenja se proširila objavljivanjem na još jedan – hrvatski! Od broja 229, hrvatski prijevod EAAP brošure dostupan je za znanstvenike i stručnjake koji govore hrvatski jezik“, navodi dr.sc. Marija Špehar, savjetnica ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) za znanost i istraživanje, odgovorna za prijevod i objavu hrvatske verzije. Dodaje kako je prijevodom brošure omogućen uvid u znanstvene trendove i novosti u stočarskoj proizvodnji na svjetskoj razini i hrvatskim stručnjacima i znanstvenicima koji trenutno nisu članovi društva. 

Hrvatska verzija EAAP brošure za mjesec prosinac 2022. i mjesec siječanj 2023. godine dostupna je na sljedećim poveznicama: 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content