Dijagnostičari HAPIH-a na 5. Simpoziju Hrvatskog entomološkog društva

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održan je 29. i 30. rujna ove godine 5. Simpozij Hrvatskog entomološkog društva. Organizator Simpozija, Hrvatsko entomološko društvo, već dugi niz godina okuplja znanstvenike te aktivno promiče ulogu i važnost znanosti o kukcima u Hrvatskoj u svim segmentima društva. Cilj Simpozija bio je upoznavanje javnosti s istraživanjima iz područja entomologije, razmjena ideja i znanstvenih spoznaja te povezivanje i jačanje suradnje znanstvenika. 

Tijekom dvodnevnog Simpozija, pedesetak eminentnih entomologa predstavilo je rezultate svojih istraživanja kroz jedno plenarno predavanje, 19 usmenih izlaganja i devet posterskih priopćenja iz područja sistematike, taksonomije, filogenije, faunistike, molekularne i primijenjene entomologije. 

Na skupu su sudjelovali i dijagnostičari Laboratorija za zoologiju Centra za zaštitu bilja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) koji su prezentirali dva izlaganja. Dr.sc. Mladen Šimala usmeno je izložio rezultate programa posebnog nadzora karantenskog štetnog organizma Thrips palmi Karny, 1925 (Thysanoptera) u 2021., a Maja Pintar dipl. ing. je poster prezentacijom upoznala auditorij s novo zabilježenim vrstama lisnih buha iz porodice Psyllidae (Hemiptera: Psylloidea) u Hrvatskoj. 

Drugog dana je u poslijepodnevnim satima organizator Simpozija priredio za sudionike stručnu ekskurziju s ciljem boljeg upoznavanja s prirodnim ljepotama Baranje te kušanja baranjskih specijaliteta i vrhunskih vina.  

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content