Četiri nova natječaja iz Programa ruralnog razvoja vrijedna gotovo 479 milijuna kuna

Rok za prijavu na natječaj za ulaganja u sjemenarstvo i rasadničarstvo od 1. veljače do 30. ožujka, a za ulaganja u tov svinja, za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva te korištenje obnovljivih izvora energije od 1. ožujka do 27. travnja

Ministarstvo poljoprivrede je 29. prosinca 2021. godine, izvijestilo o objavi četiri nova natječaja ukupne vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore od gotovo 479 milijuna kuna. Riječ je o natječajima iz Programa ruralnog razvoja koji se odnose na ulaganja u tov svinja, potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva, potpore za korištenje obnovljivih izvora energije te ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu od 1. ožujka do 27. travnja 2022. godine, dok je za rok za prijavu na natječaj za ulaganja u sjemenarstvo i rasadničarstvo od 1. veljače do 30. ožujka 2022. godine.

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, za operaciju 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u tov svinja, namijenjen je ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore od 200 milijuna kuna, od čega je 120 milijuna kuna predviđeno za mikro, male i srednje korisnike te 80 milijuna kuna za velike korisnike. Ovim je ulaganjima planirano povećanje kapaciteta tova svinja za više od 30.000 tovljenika. Detaljnije ovdje.

Također, u sklopu iste operacije objavljen je Natječaj za ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, vrijedan 70 milijuna kuna. Od toga je 50 milijuna kuna namijenjeno za korisnike koji traže potporu za sektor sjemenske proizvodnje, a 20 milijuna kuna u sektoru rasadničarske proizvodnje. Detaljnije ovdje.

Za provedbu  operacije 4.1.2 „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“ osiguran je iznos od 67 milijuna kuna, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru stočarstva – svinjetine, mlijeka i mliječnih proizvoda, govedine i teletine, mesa peradi ili ovčetine i kozletine. Detaljnije ovdje.
 
U svrhu povećanja učinkovitog korištenja energije danas je objavljen i Natječaj vrijedan gotovo 142 milijuna kuna u okviru operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. Detaljnije ovdje.

Izvor foto: Freepik/aleksandarlittlewolf

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content